Térkövet csak lazán

iho   ·   2013.11.01. 13:30
terko

Kicsit hullámos, foltos és gazos, de a miénk<br>(fotó: Berky Dénes)

Hány vasútfelújításunk összképét rontja el az első tavasz után a peronból kinövő gaztanger? Hány isten háta mögötti peront burkoltak szépséges térkövekkel? Mindenki ismeri a problémát, az igénytelen, hullámzó, rossz esetben be is szakadó peronokat, ahol a növényzet egyrész nem esztétikai elem, másrészt komoly károkat is tud tenni az építményben.

A spórolás jegyében a térkő kimaradt az őcsényi peronból, így lett talán az utóbbi évek legigényesebb peronja az országban

A csiribiri blog talált rá a kiváló ötletre, miszerint nem kell térkő ahhoz, hogy szépen nézzen ki a járda. És tényleg, sőt így a gaz sem tud kinőni a kövek közül, persze azon felül, hogy valószínűleg jóval olcsóbb is ez a megoldás.

A csiribiri blog nyomán

Ez a megoldás egyébként a teljesen indokolatlanul térköves kerékpárutakat is megmentené. Strapabíróbbnak tűnik, és talán kevésbé is ráz...

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek