Tíz menedzsert keres Románia

iho/vasút   ·   2012.08.06. 13:35

A román Közlekedési Minisztérium egy konzorciumot jelölt ki arra a feladatra, hogy felső- és középvezetőket szerezzenek tíz állami tulajdonú közlekedési vállalat részére. Ezek közül négy a vasúti szektorban aktív. A lépés az IMF-fel kötött megállapodás része, mely szerint az ország javítja állami tulajdonú energetikai és közlekedési vállalatainak irányítását, azok hatékonyságát.

A négy vasútüzemben érintett vállalat a nemzeti pályahálózat-működtető, a CFR Infrastructura, a belföldi személyszállítást végző CFR Calatori, a nemzeti vasúti távközlési vállalat, a CFR Telecomunicatii, valamint a bukaresti metrót üzemeltető Metrorex.

Az új igazgatók feladata nem egyszerű: ésszerű, európaias működésű vállalatokká kell alakítaniuk a cégeket viszonylag rövid időn belül, ír a feladatról a Rail Journal.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.