Tizennégy halott egy kínai szerencsétlenségben

MTI/iho   ·   2016.01.05. 10:12

A tizennégy halálos áldozat mellett több mint harmincan megsérültek egy autóbusztűzben Kína északi részén kedden – közölték a helyi hatóságok. A baleset Jincsuanban, a Ninghszia Huj Nemzetiségi Autonóm Terület székhelyén történt helyi idő szerint reggel hét óra körül.

A busz a helyi hatóságok szerint egy téren „hirtelen lángra kapott”. A lángokat tíz perc alatt oltották el a kiérkező tűzoltók, a busz utasai közül tizennégyen meghaltak, és a jincsuani önkormányzat tájékoztatása szerint harmincegy, a tűzoltóság közlése szerint harminckét sérültet kórházban kezelnek. A tűz okát egyelőre nem tudták megállapítani, még vizsgálják a történteket – közölte a jincsuani tűzoltóság.

Kínában nem ritkák a buszbalesetek és az ehhez hasonló tűzesetek. Ezek közül a legsúlyosabb 2013-ban történt, amikor egy ember egy busz felgyújtásával hajtott végre öngyilkosságot az ország keleti részén, és tettével negyvenhat másik ember halálát okozta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek