Több utast szállított tavaly a GYSEV

MTI   ·   2012.01.18. 09:11

Összesen 3,4 millió utast szállított tavaly a GYSEV, ez csaknem nyolc százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az összesített adatok szerint év végére 245 ezerrel volt több utasa a vasúttársaságnak, mint 2010-ben, annak ellenére, hogy az adatsorban nem szerepelnek a tavaly decemberben átvett, összesen 214 kilométernyi vonal mutatói. Legnagyobb mértékben, 16 százalékkal a teljes árú menetjeggyel utazók száma emelkedett.

A GYSEV elnök-vezérigazgatója szerint az emelkedő üzemanyagárak mellett a vasúti szolgáltatások folyamatos javítása is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen arányban növekedjen a vasutat választók száma a GYSEV vonalain.

Szombathely és Szentgotthárd között a korábbi 60 helyett már 120 kilométeres sebességgel szállítják az utasokat. A menetrendek összehangolásával, indokolt esetben új vonatok indításával, ingyenes parkolóhelyekkel és kerékpártárolókkal igyekeznek kiszolgálni az utasokat. Az intercity járatokon és több város vasútállomásán is ingyenes wifihozzáférést biztosít a cég.

A szolgáltatási színvonal javításával igyekszik utasokat szerezni a GYSEV<br />(fotó: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek