Törökbálinton már százötven kilowattal is lehet tölteni az elektromos autókat

MTI/iho   ·   2024.07.16. 07:15

Az MVM Mobiliti átadta első hatszáz kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg.

Az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft. közleménye szerint a fejlesztés az MVM Ultra projektben, az Európai Unió CINEA (Európai Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynökség) által támogatott forrásból valósult meg. A projekt összköltsége 1 milliárd 217 millió forint, amelyből a támogatás összege 1,5 millió euró (587 millió forint).

A programban összesen tíz helyszínen telepítenek olyan, hatszáz kilowatt összteljesítményt garantáló töltőállomásokat, amelyek legalább százötven kilowattos töltőfejekkel vannak ellátva, így az ügyfelek számára gyorsabb és kényelmesebb töltést tesznek lehetővé.

Az MVM Mobiliti szerint ezek az infrastruktúra-fejlesztések jelentős mértékben hozzájárulnak a magyarországi környezetbarát közlekedés elterjesztéséhez, segítve ezzel a magyarországi és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését.

Az Auchan áruházlánccal évek óta együttműködő Mobiliti a törökbálinti helyszínt követően Miskolcon, majd a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a kecskeméti, a maglódi, a székesfehérvári és a szolnoki áruház parkolóiban valósítja meg beruházásait.

A 2022-ben elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrás mellett a Mobiliti újabb, 3 millió euró (1 milliárd 170 millió forint) összegű támogatásból a későbbiekben az ország további húsz helyszínén létesíthet hatszáz kilowatt teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat.

Az MVM Csoport számára kiemelten fontos a fenntartható jövő megteremtése és az elektromobilitás támogatása. A csoporthoz tartozó Mobiliti mint Charge-Point-Operator működteti Magyarországon a legnagyobb elektromostöltő-infrastruktúrát, a saját tulajdonú töltőin az MVM által nyújtott, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést kínál.

Az 1700 nyilvános e-töltési pontból álló töltőállomás-hálózata teljes országos lefedettséget biztosít regisztrált ügyfelei számára, akiknek a száma meghaladja a százezret.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek