Tovább bővült a Fortepan archívum

Istvánfi Péter   ·   2011.10.11. 14:30
00

Az alig egy éve indult oldal rendkívüli népszerűségnek örvend, a készítőkhöz folyamatosan érkeznek az archív kép felajánlások, ezzel párhuzamosan az oldal fórumán naponta „fejtődnek” meg az eddig információk nélküli képek. A most felkerült frissítés gyakorlatilag a múltkor elkezdett sorozat folytatása, így további remek felvételeket láthatunk az ötvenes évek utcai rendőreinek, valamint a hatvanas évek színészeinek a munkájából. Emellett egy különleges diasorozat is felkerült az oldalra a negyvenes évekből, amelynek érdekessége, hogy az akkoriban még elég ritkának számító színes technológiával készült. Emellett betekinthetünk a magyar hadsereg mindennapjaiba a második világháború alatt. Mostani galériánkba az érdekesebb gumikerekes képeket gyűjtöttük ki.

Vörösmarty tér a harmincas években egy Mávag csőrös busszal a 4-es viszonylat végállomásán<br>A képre kattintva galéria nyílik!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.