Új esti és éjszakai vonatok a váci és a ceglédi vonalon

iho/vasút   ·   2019.10.16. 18:00
alsogod_flirt_feluljaro_sorompo_kislid

Október 19-étől három vasútvonalon több eljutási lehetőséggel bővíti kínálatát a MÁV-Start. A fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni a szobi és a ceglédi vonalakon. Ezeken péntek és szombat éjszakánként akár két-háromszorosára nőhet az utasforgalom a hétköznapi éjjelekhez képest. A két vonal közvetlen térségében mintegy százezer lakos él, számukra így tervezhetőbbé, biztonságosabbá válik az éjszakai utazás. Budapest és a Balaton déli partja között két járat útvonalát hosszabbították meg a munkanapokon.

A Budapest–Vác–Szob (70-es) vonalon, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) folyamatos lesz a vonatközlekedés, óránként járnak majd az S70-es személyvonatok a főváros és Szob között. Ennek köszönhetően a fővárosban kikapcsolódók, szórakozók is kényelmesebben juthatnak haza az éjszakába nyúló programokról. Az új vonatok a Nyugati pályaudvarról 1 óra 52-kor, 2 óra 52-kor és 3 óra 52-kor indulnak Szob felé. Az elsősorban Dunakeszi lakosságának kérésére bevezetett éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek, és kiegészítő jegy váltására sincs szükség.  Az éjszakai személyvonatok a jelenlegi menetrendi év hátralévő ünnepnapi közlekedési napjain, vagyis október 23-án, szerdán és november 2-án, szombaton nem közlekednek.

A 70-es és a 100a vonal 0-24 órás elővárosi közlekedést kap október 19-étől (fotó: Vörös Attila)

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-étől esténként két órával tovább, egészen este kilencig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19 óra 25-kor és 20 óra 25-kor is indul G70-es gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra. Ezáltal az esti órákban kényelmesebben juthatnak haza az utasok.

A 100a jelű Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is bővül a késő esti, éjszakai járatok száma. Október 19-étől szombati és vasárnapi közlekedési napokon 1 óra 43-kor új személyvonat indul a Nyugatiból Szolnokra – kivéve az október 23-ai és november 2-ai ünnepnapi közlekedési napot. Eddig 0 óra 43 perc és 2 óra 43 perc között nem indult vonat Budapestről. A 6098-as számú, a Nyugatiból 22 óra 28-kor Debrecenbe induló sebesvonat pedig Monoron, Pilisen és Albertirsán is megáll. A 7028-as számú, Budapest-Nyugati pályaudvarról Kecskemétre naponta induló járat október 21-től húsz perccel később, 22 óra 3 perckor zónázó vonatként közlekedik Ceglédig között, ezzel a kecskeméti lakosok gyorsabb eljutási lehetőséget választhatnak 22 órakor. Szintén október 21-től 21 óra 43-kor új, 2768-as számú személyvonat szállítja az utasokat a Nyugati és Monor között.

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes (30-as) vonalon október 21-től a Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között közlekedő, 8518-as számú járat útvonalát munkanapokon meghosszabbítják a Déli pályaudvarig, így 18 óra 5 perckor, 18508-as számmal a Déliből indul Balatonszentgyörgyre. A vonat Kelenföldön, Gárdonyban és Székesfehérváron is megáll. A 8518-as szombat, vasárnap és ünnepnap változatlanul Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között szállítja az utasokat. A Keszthely–Székesfehérvár viszonylatú, 8615-ös számú vonat október 21-től munkanapokon a Déli pályaudvarig jár 18605-ös számmal, a végállomásra 17 óra 24-kor érkezik meg, Székesfehérvár-Repülőtér megállóhelyen nem áll meg. A 8615-ös szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon továbbra is Keszthely és Székesfehérvár között közlekedik.

Az új járatokkal bővült menetrend már elérhető a keresőkben a vasúttársaság weboldalán és a MÁV applikációban is. Figyelem! Az érintett vonalakon október 19-étől pályakarbantartást végeznek, ezért a vágányzárak időtartama alatt a vonatok menetrendje átmenetileg változik. A menetrendi keresőkben az aktuális napra vonatkozóan lehet megtalálni az érkezési és indulási időket.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek