Új főtitkár és új elnök az UITP élén

iho/vasút   ·   2011.09.23. 10:25

A Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség (UITP) igazgatótanácsa Alain Flausch-t választotta meg a szervezet új főtitkárának. Flausch 2009 óta az UITP elnökeként tevékenykedett, Brüsszel közösségi közlekedését tizenegy éve irányítja. A belga fővárosban 1999 óta duplájára növekedett a tömegközlekedést használók részaránya, ami hatalmas fegyvertény az új UITP-főtitkár referenciái között.

Szintén az utasszámok megduplázását tűzte zászlajára az UITP világviszonylatban. A PTx2 névre keresztelt, „ambiciózus, de nem lehetetlen” projekt célja, hogy 2025-ig százszázalékos növekedést érjen el a tömegközlekedés teljesítményében. Mindezt a politikusok, közlekedési vállalatok, helyi civil szervezetek és befektetők meggyőzésével érné el a nagy múltú nemzetközi szervezet.

 

 

Az 1885-ben alapított Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetségnek jelenleg 3400 tagja van 92 országból: közlekedési hatóságok, operátorok, döntéshozók, tudományos intézetek és ipari szereplők vesznek részt az együttműködésben.

A szervezet elnöki székében Ousmane Thiam, Dakar közösségi közlekedésének első embere és az Afrikai Tömegközlekedési Szövetség (UATP) elnöke váltja Alain Flausch-t.

Kapcsolódó hírek