Új járat indult Ferihegyről Srí-Lankába

MTI   ·   2011.10.31. 09:21
Az Indiai-óceán északi részén fekvő sziget legnagyobb városába kijevi átszállással juthatnak el az utasok, heti két alkalommal. Kijevig másfél óra, onnan pedig nyolc óra negyven perc az út. Az ukrán légitársaság heti hét járatot üzemeltet a Budapest–Kijev útvonalon. Székmegosztási megállapodása van a Malévval, így a magyar légitársaság kódja is szerepel minden AeroSvit által üzemeltetett járaton.

Az 1994-ben alapított AeroSvit 1999. április elseje óta üzemel Budapestre, s járatainak férőhely-kihasználtsága folyamatosan emelkedik.

Az idei év első nyolc hónapjában a légitársaság összesen 2,6 millió utast szállított, 90,6 százalékkal többet az előző év hasonló időszakához képest. A hetvennyolc százalékban magántulajdonban lévő AeroSvit a legkiterjedtebb útvonalhálózattal rendelkező és a legdinamikusabban fejlődő ukrán légi fuvarozó. Jelenleg a Donbassaero és a Dniproavia ukrán légitársaságokkal alkot szövetséget Ukrainian Aviation Group néven.

A légitársaság flottája 28 Boeing repülőgépből áll, s közülük nyolc transzatlanti járatokat teljesítő B–767-es. A partner légitársaságok Airbus 320-as, Embraer, Antonov 148-as és MD 82-es repülőgépeivel együtt 66 repülőgépből áll a flotta. A következő öt-hat évben a tervek között a flotta megújítása és 3,5-szeres bővítése szerepel.

Kapcsolódó hírek