Új légi járatok Debrecenből: München, Moszkva?

iho   ·   2013.11.28. 11:19

Töretlen a londoni járat népszerűsége, egyre többen utaznak az angol fővárosba Debrecenből. A járat tavaly nyáron indult a Luton repülőtérre, szerdán délelőtt már a százezredik Wizz Airrel repülő utast köszöntötték. A szerencsés egy ötéves kislány, Szabó Garay Petra, aki édesanyjával utazott Londonba azért, hogy angolul tanuljon. Édesapja is az angol fővárosban vállalt munkát, s azt tervezik, hogy egy évet töltenek el odakint. A család ajándékba kapott egy olyan repülőjegyet is, amelyet bármelyik Wizz Air járaton felhasználhatnak majd.

A sikertörténet hamarosan folytatódhat, ugyanis másik két nagyvárosba is közvetlen repülőjáratot szerveznének Debrecenből, adja hírül a városi portál. Rövidesen tárgyalások kezdődhetnek arról, hogy menetrend szerinti gépek induljanak Münchenbe és Moszkvába. Ezt sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester közölte, és mint mondta, mindenképpen szeretnék továbbfejleszteni a jelentősen felértékelődött debreceni légikikötőt, ezért a már jól bevált útvonalak megtartása mellett az említett két desztinációval bővítenék a kínálatot.

Egyelőre még nincsenek konkrétumok az új járatokról, nem tisztázott, mikortól képzelik el azok indítását, illetve azt sem lehet tudni, hogy a Wizz Air, vagy egy másik légitársaság szállítaná majd Münchenbe és Moszkvába az utasokat a megyeszékhelyről.

A Debreceni Repülőtéren megtartott sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogy tavasztól a hét minden napján két alkalommal száll fel a Londonba repülő Wizz Air gép, továbbra is lehet majd repülni Eindhovenbe, emellett szeretnék újraindítani az idén szeptemberben megszűnt dortmundi járatot.

Herdon István, a Xanga-cégcsoport vezérigazgató azt mondta, minél több termelő vállalkozás költözik a régióba, a városba vagy a reptér környezetébe, annál nagyobb lesz a légikikötő létjogosultsága.

A repülőtéren új ajándékboltot és VIP várót is átadtak, ezekre a megnövekedett utasszám miatt volt szükség. Jelenleg 130 ezernél tart a Debreceni Repülőtér forgalma, az üzemeltető abban bízik, hogy az év végére elérik a 150 ezres utasszámot.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek