Új néven megy tovább a Bosch miskolci részlege

MTI/iho   ·   2018.01.10. 16:23
bosch_miskolc0

A társaság tájékoztatása szerint a cég működését a társaság a kínai érdekeltségű Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co. Ltd. mint új tulajdonos és egy befektetési csoport irányítása alatt folytatja tovább. A Zhenghou Coal Mining Machinery Group Cp., Ltd. 1958-ban alakult, az egyik legnagyobb bányászati gépfejlesztő és gépgyártó cég, részvényeit jegyzik a sanghaji és a Hong Kong-i tőzsdén. Az egyik vezető kínai autóipari beszállító, az ASIMCO megvásárlásával a járműipar vált a társaság működésének második legfontosabb területévé. A vállalatcsoporthoz világszerte huszonkét leányvállalat, részvénytársaság és holding társaság tartozik.

A Starters szerves része a vállalat globális növekedési és termelési stratégiájának – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy a jövőben a két és félezer embert foglalkoztató miskolci telephely még fontosabb szerepet tölt majd be a vállalat globális tevékenységében, és „továbbra is vonzó munkaadó lesz a régióban”, miként az új társaság lesz az iparág egyik legjelentősebb beszállítója.

Gyár Miskolcon, még a régi cégnévvel

A Bosch 2003-tól működtette indítómotorok és generátorok üzletágát Miskolcon. A Bosch-csoport szóvivője tavaly májusban az MTI-vel azt közölte, hogy stratégiai, és nem pénzügyi okok miatt adta el az indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágát a német konszern. René Ziegler cáfolta azt az értesülést, hogy az üzletágat vesztesége miatt miatt adták el.

A Robert Bosch Starter Motors Generators Holding GmbH-t és annak leányvállalatait a kínai ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd., Zhengzhou) és a CRCI (China Renaissance Capital Investment, Hong Kong) vállalatokból álló konzorcium vette meg 545 millió euróért. A megállapodást tavaly május 2-án írták alá. A felvásárlás tizennégy ország tizenhat telephelyét érintette, köztük a Bosch miskolci érdekeltségét is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek