Új szolgáltató jöhet Orosházára

iho/közút   ·   2011.12.22. 08:05
00

Nemsokkal az után, hogy a Körös Volán kitette honlapjára a jövő évi orosházi helyi menetrendet, a város tendert írt ki a helyi buszjárat működtetésére. Baja és Gödöllő után tehát újabb város szabadulna a Volán kötelékéből. A kiírás szerint a megbízatás 2013 januárjától kezdődik és határozott időre, de maximum tíz évre szól. A lehetséges indulók között van az eddigi üzemeltető Körös Volán, a Bajáról és Tolna megyéből ismerős Orangeways, a Jászkun Volán alvállalkozójaként működő Kravtex tulajdonú Panoráma Tourist és a Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó VT-Transman. A városban jelenleg öt hagyományos buszjárat (1, 2, 2A, 4, 4A) van, amit három szóló kocsival végeznek, a három műszakváltós vonalat (7, 7A, 10) pedig az Orosháza-Békéssámson és az Orosháza-Gádoros helyközi vonal kocsijai szolgálják ki. A vonalak relatív nagy kocsi igénye miatt az egy-két busszal rendelkező kisebb magánvállalkozók felbukkanására nem lehet majd számítani.

Egy év múlva eltűnhet a Körös Volán Orosháza helyi járatáról<br/>(fotó: Istvánfi Péter)

Érdekesség, hogy nem mindenhol volt zökkenőmentes a Volántól való elválás, Gödöllőn például néhány év után újra a Volánbusz üzemelteti a helyi járatokat.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.