Újabb 747-8 teherszállító újabb felhasználónak

iho/repülés   ·   2011.11.04. 14:13

Megkapta 747-8F cargogépét az Atlas Air Worldwide, az óriás a Global Supply Systems üzemeltetésében, de a British Airways színeiben szállít mostantól.

Az Atlas összesen kilenc teherszállítót rendelt azokból a Boeingokból, amelyeknek első forgalomba állított példánya első kereskedelmi útján Budapesten is leszállt. A megrendelők egyik képviselője szerint a 747-8F ebben a pillanatban a piacvezető a terhelhetőség, az üzemanyag hatékonyság, a tonna-kilométer költségek szempontjából egyaránt, és ugyancsak fontos a környezetvédelmi megfelelése a típusnak.

A gépet az üzemeltető hosszútávú cargojáratain repülteti majd, ázsiai, afrikai, indiai és észak-amerikai cargo-központok között.

Mint beszámoltunk róla, a némi késés és huzavona után elsőként a Cargoluxnál forgalomba állt típus 76,3 méter hosszú, vagyis 5,6 méterrel nagyobb, mint a 747-400 teherszállító változata. Ez 16 százalék plusz teheráru, vagyis négy plusz főfedélzeti paletta fuvarozását teszi lehetővé.


Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.