Újabb 747-8 teherszállító újabb felhasználónak

iho/repülés   ·   2011.11.04. 14:13

Megkapta 747-8F cargogépét az Atlas Air Worldwide, az óriás a Global Supply Systems üzemeltetésében, de a British Airways színeiben szállít mostantól.

Az Atlas összesen kilenc teherszállítót rendelt azokból a Boeingokból, amelyeknek első forgalomba állított példánya első kereskedelmi útján Budapesten is leszállt. A megrendelők egyik képviselője szerint a 747-8F ebben a pillanatban a piacvezető a terhelhetőség, az üzemanyag hatékonyság, a tonna-kilométer költségek szempontjából egyaránt, és ugyancsak fontos a környezetvédelmi megfelelése a típusnak.

A gépet az üzemeltető hosszútávú cargojáratain repülteti majd, ázsiai, afrikai, indiai és észak-amerikai cargo-központok között.

Mint beszámoltunk róla, a némi késés és huzavona után elsőként a Cargoluxnál forgalomba állt típus 76,3 méter hosszú, vagyis 5,6 méterrel nagyobb, mint a 747-400 teherszállító változata. Ez 16 százalék plusz teheráru, vagyis négy plusz főfedélzeti paletta fuvarozását teszi lehetővé.


Kapcsolódó hírek

Repülés Blog Sportrepülés Szárnyak és gondolatok

Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.