Újabb adag Pesa-motorvonat érkezhet a DB-hez

iho   ·   2014.09.26. 13:45
400px_db_pesa_link

A maximum négyszázhetven szerelvényre szóló, 1,2 milliárd eurós keretszerződést még a 2012. szeptemberi InnoTranson jelentette be a DB. A vasúttársaság előzőleg tavaly szeptemberben hívott le harminchat szerelvényt. A mostani rendelés értéke körülbelül százmillió euró. A legelső kész, 631 001 pályaszámú dízelszerelvényt a napokban zajló InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon mutatták be.

A tavalyi harminchat Link után most újabb huszonhat szerelvényt rendelt meg a DB a Pesától, az első motorvonat bemutatásával egyetemben<br>(fotó: IRJ)

A háromrészes dízelmotorvonatok Ulm, Augsburg, Pfronten-Steinach, Lindau és Oberstdorf környékén fognak közlekedni az Allgäu dízelhálózat regionális járataiként, melynek szolgáltatási jogait nemrég nyerte el a DB Regio. A huszonhat szerelvény 2017 végén állhat forgalomba – jelenti Berlinből az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek