Újabb bedőlt légitársaság

iho   ·   2013.11.27. 09:15
Belleair_A320_F-ORAE_Tirana_cim

Albán, olasz és angol nyelven adta hírül utasainak a low-cost légitársaság, hogy leállítja működését. „Nyolc év sikeres üzemelés” után kénytelen a társaság felszámolni európai, túlnyomó részt olaszországi járatait, a leállást a közlemény az általános gazdasági helyzet és a fizetőképes kereslet alakulásával, a recesszióval, végül bankszámlái befagyasztásával magyarázta.

Egy derűs fotó a társaság weboldalán

Ugyanakkor a társaság a továbbiakban is létezik még, legalábbis a honlapon olvasható közlemény szerint tovább folyik a cég átstrukturálása és a Belle Air várja azokat az albán és külföldi befektetőket, akik részesei szeretnének lenni „az albániai sikertörténet újjászületésének”.

Hírek szerint ugyanúgy csődbe ment a cég testvérvállalata, az oilaszországi Belle Air Europe, amit mindössze négy éve alapítottak. Az érvényes Belle Air jeggyel rendelkező utasokat a Blue Panorama olasz légitársaság szállítja Tirana és az olaszországi desztinációk között, amennyiben a számukra megajánlott kedvezményes árú jegyeket megvásárolják. A légicég szerint a megvásárolt jegyekért kártérítést a hitelkártyájukat kibocsátó banknál kaphatnak, ha felmutatják a számlájukat.

A társaság gépei a tiranai repülőtéren

Az ATW online szerint a 2005-ben alapított légitársaság flottáját három 320-as és négy 319-es Airbus valamint két ATR-72-es alkotta, a Flight International összesítésében csak két-két keskenytörzsű Airbus szerepel a légcsavaros ATR-ek mellett, valamennyi lízingelt gép volt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek