Újabb mozdonyok jöhetnek az RZSD-hez

iho   ·   2013.04.21. 09:00
400px_rzd_2es10_granit

A felek a közös célt április 8-án tették hivatalossá a világ legnagyobb nemzetközi ipari-logisztikai vásárán, a minden éven megrendezésre kerülő Hannover Messén. A megállapodást az RZSD-elnök Vlagyimir Jakunyin, a Siemens vezérigazgatója és a Szinara-csoport igazgatója szignózta. A tényleges vásárlásról szóló szerződést várhatóan 2014 folyamán írja alá az RZSD és az Uráli Mozdonyok (Uralszkije Lokomotyivi) – számol be az International Railway Journal.

A kétszekciós Gránitok után hamarosan jöhetnek a Siemens és a Szinara egyszekciós mozdonyai is<br>(fotó: Szergej Kalinov)

A Railway Gazette arról ír, hogy a háromszázötven négytengelyes, egyen- és váltóáramról is üzemelő mozdonyt az orosz-német cég jekatyerinburgi üzeme építené meg, 2020-as végső szállítási határidővel. A szándéknyilatkozat azt is kimondja, hogy a gépek karbantartása szintén a gyártó feladata lenne.

A két fél előzőleg 2012 decemberében állapodott meg szándéknyilatkozat formájában 675 darab kétszekciós, 2ESZ10 típusú „Gránit” villanymozdony megépítéséről. Mindkét beszerzés része az RZSD nagymértékű korszerűsítési programjának, amit az évtized folyamán végre szeretnének hajtani.

Kapcsolódó hírek