Újabb viszonylaton szállít csomagot vasúton a DPD

iho/vasút   ·   2022.10.17. 15:00
dpd_csomagszallitas_vasut

A Duisburg–Hamburg útvonal után Duisburg és Lipcse között is elindul a szolgáltatás.

Sikeresnek bizonyult a DPD és a Kombiverkehr együttműködésében Duisburg és Hamburg között tesztjelleggel júniusban elindított vasúti csomagszállító akció. A partnerek most bővítik a hálózatot: Duisburg és Lipcse között hetente ötször lehet majd igénybe venni a szolgáltatást. A lépéssel a német csomagküldő cég hosszútávú fuvarozásának szerves részéve válik a vasút.

Az új fuvarokkal mindkét irányban egyszerre négy cserefelépítmény utazhat. A DPD szerint a szolgáltatás és a tesztprojekt legnagyobb előnye, hogy a Kombiverkehr által üzemeltetett vonatok nem csak a DPD-nek vannak fenntartva: nem szükséges egy komplett vonatot feltölteni, hanem egyedi cserefelépítményeket lehet foglalni már meglévő útvonalakra.

A Duisburg–Lipcse útvonallal legfontosabb csomópontjai közül többet is összekapcsol vasúton a DPD. A cégnek egyértelmű céljai vannak: 2023-tól németországi teherforgalmának körülbelül öt százalékát már vasúton fogja lebonyolítani. Habár ez az arány elsőre nem tűnik lenyűgözőnek, mégis jelentős lépés egy olyan cégnek, ami néhány hónappal ezelőttig kizárólag közúti szállítást használt.

Különösen az intermodális szállítást érintően lehet bonyolult a vasút felé fordulás egy csomagszállító cégnek. A DPD hálózattervezési és hálózatoptimalizálási igazgatója, Anke Förster a hamburgi útvonal elindításakor elmondta: a cég hosszútávú célja a klímasemleges logisztika megvalósítása, ami meglehetősen nagy kihívást jelenthet, mivel egy újabb szállítási mód még bonyolultabbá teszi azt. A vállalat ugyanakkor szeretné betartani szolgáltatási ígéreteit. Ezt a tesztútvonal sikerességével sikerült is elérni, egy újabb útvonal elindítását eredményezve – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Kombiverkehr)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek