Újra az Alstomtól vesz elővárosi motorvonatokat Chile

iho   ·   2014.04.08. 21:15
400px_chile_alstom_xtrapolis

A hetvenmillió euró értékű megállapodás értelmében újra egy tucat kétrészes motorvonat érkezhet Chilébe. Az Empresa de Ferrocarriles del Estado (EFE) előzőleg tavaly ősszel rendelt szintén tizenkét X’Trapolist az Alstomtól a főváros Santiago, Nos és Rancagua között hamarosan elindítandó Rancagua Xpress-szolgáltatásra.

A Global Rail News arról ír, hogy az új vonatok közül négy Rancagua Xpress-járatként fog közlekedni, a maradék nyolc pedig a Valparaíso–Limache viszonylaton vehető majd igénybe. Az Alstom a vonatokat ellátja a Valparaíso-völgyben futó vonalnak megfelelő vonatbefolyásolási rendszerrel, valamint ütköző- és kapcsolókészülékkel.

A korábbi huszonhét, valamint a tavalyi tizenkét XTrapolis-szerelvény után ismét vesz az EFE egy tucat kétrészes villamos motorvonatot az Alstomtól<br>(forrás: Global Rail News)

Az EFE-nek jelenleg huszonhét X’Trapolisa van. A százhúsz kilométer per óra legnagyobb üzemi sebességű vonatokra háromszázhetven utas fér fel. Az új járművek a tavaly rendelt tizenkét vonattal együtt, felváltva fognak üzemelni Valparaíso környékén.

Az Alstom chilei országmenedzsere, Julio Friedmann a szerződés bejelentésének kapcsán elmondta, az Alstom büszke arra, hogy részt vehet Chile elővárosi vasútjának modernizálásában, ami által javul az ország tömegközlekedésének biztonságossága, kényelme és minősége. Kiemelte, a két megrendelés között eltelt rövid idő is azt jelzi, hogy a gyártó elkötelezett a chilei tömegközlekedés támogatása iránt.

Az áprilisi rendelés X'Trapolis-szerelvényei 2015 elején hajózhatnak be a dél-amerikai országba – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek