Újra Gigant-forda keleten

Károly Szabolcs   ·   2016.05.03. 18:45
00kicsi

Az áprilisban újrafestett 630 019-es Gigant („lánykori nevén” V63 019) hosszú évek után ismét fix „ablakos” vonatfordulóban jár május elsejétől, ráadásul „elit”, IC-fordában. A nyíregyházi villanygép lényegében ugyanannak a kétnapos fordának az egyik felét járja, amelyre néhány éve még két szabolcsi Gigant volt beosztva. A változást az jelenti, hogy az azóta megszűnt Tisza nemzetközi gyors helyére a Bécs és Nyíregyháza között közlekedő Hortobágy EC lépett.

A Cívis InterCity-vel érkezett a Nyugatiba május 3-án a csillogó-villogó hatlábú (fotó: Kemsei Zoltán)

A hattengelyes mozdony hétköznapokon és szombaton kora reggel, 5 óra 35 perckor indul Nyíregyházáról a Cívis Intercity (IC619) élén a Nyugati pályaudvarra, ahova 8 óra 37-kor érkezik. A Nyugatiból 10 óra 23 perckor hosszú, 540 kilométeres útra indul a Nyíregyházán át a Keleti pályaudvarra tartó, oda délután fél ötkor érkező Rigó kör-intercity (IC654) élén. Késő estére is jut munkája a Gigantnak: a decembertől a ceglédi vonalról az újszászi oldalba terelt, lengyel stokkos Hortobágy Eurocityvel (EC147-2) 19 óra 40-kor rajtol a Keletiből, mellyel 23 óra után 5 perccel ér vissza Nyíregyházára.

A vasárnapi és ünnepnapi beosztás az ellenkező irányba forog: hasonló időben, 5 óra 23 perckor hagyja el a szabolcsi megyeszékhelyet az Avas Intercity (IC519) élén, ami a Keletibe fél kilencre ér be. A gép kereken 3 órát tartózkodik a fővárosi pályaudvaron, majd ismét jöhet a napközbeni nagy feladat, a kör-intercity: az 564 számú Kamilla IC-vel 17 óra 37-re érkezik vissza a Nyugatiba. Onnan pedig ismét a honállomás a cél: 19 óra 23 perckor indul a 618 számú Cívis IC-vel, ami 22 óra 21-kor fut be Nyíregyházára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek