Újra Mezőfalva felé kerülnek a dunaújvárosi tehervonatok

Vörös Attila   ·   2016.09.08. 18:45
44__IMG_6057__160907

Váltócsere miatt teljes vágányzár van Pusztaszabolcs és Dunaújváros között augusztus 29. és szeptember 12. között. A két hétben Dunaújváros külsőn cserélnek ki két kitérőt, emiatt a 42-es vonal villamosított szakaszán egyáltalán nem járhatnak a vonatok. A személyvonatokat autóbuszokkal pótolják, a tehervonatok pedig a szokásos kerülőúton, Mezőfalván át Rétszilasnak kerülnek a 43-as vonalon. Mivel ez nem villamosított vasútvonal, dízelmozdonyokkal, remot Szergejekkel emelik át a szerelvényeket.

A 316-os és a 321-es Szergej közös erővel továbbít egy combos tehervonatot Dunaújváros felé a 43-as vonalon. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Sajnos a forgalom nem túlzottan erős, napi hat-hét pár vonat kerül Mezőfalva felé. A MÁV-Start mindenesetre alaposan rákészült a terelésre, ebben a két hétben öt Szergej állomásozik Dunaújvárosban. Egy állomási tartalék, egy a kikötőbe megy, a többi pedig tehervonatokat emel át. Néha a tehervonat mérete megkívánja két Szergej bevetését, erre is van lehetőség – természetesen két mozdonyvezetővel, a Szergejek nem távvezérelhetők. A napokban felvették a letétből Székesfehérváron a 165-ös classic gépet, ez is Dunaújvárosban dolgozik most.

Főtt már meg classic Szergej Naygkarácsonynak fölfelé az eurocomos időkben... A 165 is szenved, 15-nél még nem ment gyorsabban ezen a részen... eközben két remot gép épp nem csinál semmit Dunaújvárosban

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.