Uniós támogatásból épülhet az új híd Komáromnál

iho   ·   2016.03.01. 08:59

A projekt teljes költsége több mint 117 millió euró, a százmilliós támogatásból Magyarország 47,6, Szlovákia 52,5 millió eurót kap. Ahogy Martin Kóna, a szlovák Közlekedési Minisztérium szóvivője közölte: az építkezés már az idén elkezdődhet, és 2018-ra át is adhatják az új hidat.

Az egy tartóoszlopos, aszimmetrikus hídon kétsávos út halad majd át, amelynek egyik szélén gyalogjárda, a másikon kerékpárút fut majd. A következő, határon átívelő projekt célja a két Komárom kikötőinek felújítása lesz – írja a napi.hu.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.