Uniós támogatással fejlesztené villamosközlekedését Arad

iho/vasút   ·   2017.02.27. 16:15
400px_aradivili

Arad városa a beruházást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank által biztosított hitelből hajtaná végre. A közbeszerzést várhatóan még március végéig ki is írják. A város polgármestere, Gheorghe Falca szerint Arad tavaly bejelentett, 2017 és 2023 közötti működési költségvetése 238 millió eurót (körülbelül 73,5 milliárd forintot) igényel, amiből 66 millió eurót (20,4 milliárd forintot) uniós forrásokból finanszíroznának. Arad a városfejlesztési programjának keretében szerezné be az új villamosokat, valamint korszerűsítené a villamoshálózatot is.

Az Astra–Siemens kooperációban elkészült hat új villamost újabb tuják követhetik Aradon (fotó: transira.ro)

Az aradi Astra Vagoane Calatori a Siemens közreműködésével 2012-ig két prototípust gyártott az Imperio villamosokból. A háromrészes, légkondicionált, teljes hosszban alacsonypadlós járművek 2014-ben álltak forgalomba. A százhatvanezres város közlekedési társasága, a CTP Arad összesen hat Imperiót szerzett be, 2023-ig pedig újabb adag villamos vásárlását tervezik – írja a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek