Ünnepel a legkisebb kisvasút

iho   ·   2015.05.08. 18:45
00kicsi

Az 1977 óta nagyvasúti kapcsolat nélkül (túl)élő Almamelléki Állami Erdei Vasút 114. születésnapját ünnepli. Május 9-én, szombaton a Zselici Csühögő folyamatosan szállítja az utasokat az összesen 51 kilométeres hálózaton reggel kilenc és este hat óra között. Emellett Tanösvényi szakvezetések, íjászat, kézműves vásár, kézműves játszóház, zenés gyermekszínház, tombolasorsolás és számos családi program várja a kisvasút szerelmeseit.

(fotók: Halász Zsolt)

Gőzfelhőbe burkolózik a Gemenci erdő és a Zalai-dombság is. A Gemenci Erdei Vasúton a tervek szerint május 9-én, szombaton, és 10-én vasárnap egyaránt felfűtik a Rezét gőzöst, a nosztalgiavonat Pörbölyről 9.30-kor és 13.30-kor indul. Csömödéren Ábel gőzös vontat nosztalgiaszerelvényt május 9-én, szombaton, Lentiből délelőtt tízkor, Csömödérről 11.30-kor, Kistolmácsról 13.05-kor indulva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek