Utasszám-növekedés a GYSEV-nél

iho/vasút   ·   2011.09.27. 14:03

Jelentősen emelkedett az utasok száma a GYSEV Zrt. vonalain az év első nyolc hónapjában – áll a vasúttársaság közleményében. A társaság a tavalyi adatokhoz képest 121 ezerrel több utast szállított januártól augusztusig, ez 5,9 százalékos emelkedést jelent.

A GYSEV Zrt. – amely jelenleg belföldön Sopron és Győr, valamint Sopron és Szombathely, ill. Sopron és Szentgotthárd között végez személyszállítást – tavaly januártól augusztusig 2 millió 68 ezer, idén viszont már 2 millió 189 ezer utast szállított. Az emelkedés mértéke a teljesárú menetjeggyel és az üzletpolitikai kedvezménnyel utazók esetében a legkiemelkedőbb.

Az utasok az év első 8 hónapjában több mint 5 millió 200 ezerrel több kilométert tettek meg a GYSEV vonalain, mint az előző év első 8 hónapjában. Nem változott jelentősen az utasok által megtett táv: ez tavaly és idén is átlagosan 44 kilométer volt.

Többen választották a GYSEV Zrt. InterCity járatait is: a tavalyi év első 8 hónapjához képest idén januártól augusztusig 15 ezer 300-zal többen utaztak InterCityvel.

Kapcsolódó hírek