Utastájékoztató rendszert építenek ki Zalaegerszegen

MTI/iho   ·   2015.01.23. 08:22

Tíz helyszínen harmincnégy autóbusz adatait mutatják az újonnan felállítandó jelzőtáblák. A mintegy 190 millió forint értékű beruházás aláírásakor Balaicz Zoltán polgármester elmondta: Zalaegerszeg és Győr önkormányzata, valamint a Vasi Volán még 2013-ban pályázott sikerrel a közösségi közlekedés fejlesztését szolgáló közös projektekkel. Ennek keretében Zalaegerszeg az utastájékoztató és forgalomirányító rendszer megvalósítására összesen mintegy 300 millió forintot nyert, a beruházások legnagyobb eleme a mostani, amelynek kivitelezéséről a T-Systems Magyarország Zrt.-vel kötött a város megállapodást.

A pályázati keretből felújították és akadálymentesítették a zalaegerszegi autóbusz-pályaudvar vizesblokkját, wi-fi hálózatot építettek ki, valamint hat autóbuszöblöt is korszerűsítettek, ahol vakokat és gyengén látókat segítő burkolati jeleket is elhelyeztek. A mostani munkálatok keretében a zalai megyeszékhely huszonhárom vonalán harmincnégy autóbuszt szerelnek fel a legkorszerűbb informatikai rendszerrel, amelynek adatait tíz megállóban követhetik nyomon az utasok, a buszoknak pedig a forgalomirányító lámpák vezérlésével zöld utat is tud majd adni a rendszer.

A polgármester jelezte: a fejlesztések illeszkednek Zalaegerszeg környezetközpontú ökováros programjához, illetve az intelligens város kiépítését célzó smart city programjához is.

Farkas Renáta, a közbeszerzésen nyertes T-Systems üzletág-igazgatója az aláírás alkalmából arról beszélt, hogy a társaság már országszerte 3300 autóbuszt és 440 megállóhelyet szerelt fel az infokommunikációs rendszerével az eddig megvalósított 15 projekt keretében. Zalaegerszegen nyolc hónapon belül alakítják ki a forgalomirányító és utastájékoztató rendszert, amelyet ősztől használhatnak majd a közlekedők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek