Biztosítóberendezési hiba okozta a belgiumi balesetet

iho   ·   2016.06.06. 09:31
00kicsi

Az MTI közleménye szerint feltehetőleg villámcsapás okozta a biztosítóberendezés hibáját, ami miatt egy személyvonat az előtte közlekedő tehervonatba rohant Saint-Georges-Sur-Meuse településnél. A hatkocsis szerelvény első két kocsija kisiklott, a mintegy negyven utas közül hárman meghaltak, kilenc utas súlyos, huszonhét könnyebb sérülést szenvedett.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: Daily Mail)

Korábban írtuk:

Az első jelentések szerint hárman haltak meg és negyvenen megsérültek a kelet-belgiumi Namur–Liege vasútvonalon. A baleset pontos körülményeit nem ismeik még, a valamivel több mint negyven utast szállító személyvonat utolérte az azonos vágányon haladó teherszerelvényt. A hírek szerint a szerelvény első motorkocsija kisiklás után felborult, a vonaton utazók közül szinte mindenki megsérült. Azt még nem tudják, hogy a mozdonyvezető miért nem használta a vészféket – írja a The Guardian.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expresszemlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek