Utószezoni menetrendet vezet be a MÁV a Balatonnál

MTI/iho   ·   2020.08.17. 20:10
73_aranyhid_keszthely

Augusztus 31-étől szeptember 13-áig. Még kevesebb Adria!

Az utószezonban is sűrűbb menetrenddel, nagyobb kapacitással és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítva közlekednek a vonatok Balatonhoz. A MÁV-Start szeptember végéig biztosítja a Balaton 24 és Balaton 72 elnevezésű kedvezményes napijegyeket is.

Az utószezonban a déli parton Budapest és a Balaton között minden nap óránként közlekednek gyorsvonatok a legfrekventáltabb településekre, míg a kisebb megállók sebesvonatokkal érhetőek el.

A Budapest–Siófok–Nagykanizsa, illetve Budapest–Siófok–Keszthely között két-kétóránként járó gyorsvonatok mindegyikén közlekedik klímás intercity kocsi, valamint Keszthelyig a menetrendben jelölt hat pár vonatban étkezőkocsi is lesz, és péntektől vasárnapig egy késő esti vonatpár is közlekedik majd Budapest és Keszthely között.

A gyorsvonatokon a bicikliket kerékpárhelyjeggyel lehet utaztatni, de hétköznapokon két pár, hétvégén pedig hét pár sebesvonat közlekedik majd Budapest és a Balaton között Siófokig, Fonyódig vagy Balatonszentgyörgyig nagyobb kerékpáros férőhellyel, kerékpárhelyjegy váltása nélkül.

A Kelet-Magyarországot a Balatonnal összekötő Aranyhíd, Ezüstpart és Aranypart expresszek, valamint a hétvégi Jégmadár sebesvonatok, illetve a Bagolyvonatok nem közlekednek az utószezoni menetrend ideje alatt.

Az északi parton az utószezonban Budapest és Tapolca között minden nap kétóránként közlekednek a Kék Hullám sebesvonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival, kerékpárhelyjegy váltása nélkül.

Emellett Budapest és Balatonfüred között hétköznap két pár, hétvégén öt pár Katica sebesvonat jár klímás, részben akadálymentes Desiro motorvonattal. Hétköznapokon Székesfehérvár és Balatonfüred között személyvonatok közlekednek a Katica vonatok pótlására. Szintén járnak majd péntek délután, illetve hétvégén Tekergő gyorsvonatok is Budapest és Tapolca között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek