Vasúti hóhelyzet Romániában

iho   ·   2014.01.25. 12:45
hohelyzet_kiskep

A Nemzeti Közlekedési Minisztérium és a CFR közleménye alapján további késésekre lehet számítani, helyi idő szerint 12 óra 49 perckor adott közlemény alapján Bukarest-Északi pályaudvar váltói befagytak.

Golesti és Calinesti között a vasúti forgalom szünetel, az átlós gyorsvonatok 30-130 perc késéssel érkeznek az Északiba, ugyancsak a váltófagyás miatt. Közel húsz vonatot töröltek, nagy részük átlós gyorsok. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az utasok naprakész információkat kaphatnak a CFR információs telefonvonalán, illetve a Közlekedési Minisztérium frissülő honlapján, a http://cci.cfr.ro/mt/default.asp címen.

***

Korábban írtuk:

Szombatra virradóra Bukarest lakói tekintélyes hótakarót láthattak a fővárosban, ez a vasúti közlekedést is nagy mértékben megnehezítette. A vidékről a fővárosba érkező vonatok átlagosan 60–250 perc késéssel érkeznek be célállomásukra, mivel a Brassó–Bukarest vonalon, Chitila–Periş és Crivina–Brazi szakaszokon a 120 kilométer/ órás sebesség helyett a vonatok csak 50-nel közlekedhetnek. Számos szerelvény állomásokon várakozik, míg mások az Északiban várják a továbbindulást.

Az Északi pályaudvar érkezési-indulási kijelzőjén megugrottak a késési adatok

A 800-as, Bukarest–Konstanca vonalon Bukarest-Băneasa és Feteşti állomások között a vonatokat dízelmozdonnyal kell előfogatolni, mivel a felsővezetékben a sűrű hóesés és erős szél miatt károk keletkeztek.

A CFR tájékoztatása szerint az összes vonat használható pótjegy és helyfoglalás nélkül, amennyiben késések tapasztalhatóak a vonalon.

Predeál a CFR hálózatának legmagasabban fekvő állomása. A mostani helyzet hasonló a 2012-es összképhez </br> (Fotó: Biszak Ábel)

Továbbá, a 8012 Feteşti–Bukarest-Obor, illetve a 8011-es, Bukarest-Obor és Konstanca között közlekedő Régió vonatok a kellemetlen időjárási körülmények miatt nem járnak, a Fetesti–Bukarest-Obor viszonylatban járó 8014-es vonat csak Ciulniţa–Bukarest-Obor állomások között közlekedik.

A vasúttársaság közleménye szerint további fennakadások, késések, és vonatkimaradások várhatóak, megkérik az utazóközönséget, hogy indulás előtt érdeklődjenek a vasútállomásokon, jegypénztáraknál.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek