„Vasúti Zaj Napok” a szinergiák erősítéséért

iho/vasút   ·   2021.03.10. 15:00
uic_noisedays

Az UIC online konferenciája elsősorban a vasút által kibocsátott zajok csökkentésével, valamint a közegészség védelmével foglalkozott.

A Nemzetközi Vasútegylet (UIC) rendezvénye a globális pandémiás körülmények miatt online zajlott február 23-án és 24-én. A virtuális konferencia, melyen kétszázhatvannál is többek vettek részt a világ minden részéről, köztük kormányzati képviselők, az Európai Bizottság és civil szervezetek, vasúttársaságok és infrastruktúra-kezelő cégek, beszállítók és zajkutatók képviselői, az első olyan UIC-vezette rendezvény volt, mely az Európai Vasút Évét ünnepli.

Az úgynevezett „Vasúti Zaj Napok” (Railway Noise Days) konferencia elsősorban a vasút által kibocsátott zajok csökkentésével, valamint a közegészség védelmével foglalkozott. Az eseményen olyan technológiai megoldásokat és kutatásokat prezentáltak, amelyekkel azt mutatják be, hogyan válik a vasút „jobb szomszéddá”.

Az UIC Fenntarthatósági és Vasúti Rendszerek osztályai közötti együttműködése által megvalósított rendezvény célja a tevékenységek és vasúti projektek széles körének lefedése olyan közös érdekű területeken, mint a zajszabályozás, az ellenőrzés, az irányítás, valamint az az elhárítási megoldások. Az esemény napirendjén célzott előadások szerepeltek, a felmerülő kérdéseket és ötleteket pedig a csevegőfelületen és a hálózati szobákban lehetett megvitatni. Az UIC rendezvénye friss anyagokkal szolgált a vasút által keltett zajokkal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről és fejleményekről, beleértve az európai előírásokat, a folyamatban lévő projekteket és a jövőbeli fejlesztéseket.

Az UIC sikeresen hozta össze a globális vasúti közösséget a hálózati szobákon keresztül a beszélgetések elősegítése érdekében. Sőt, a résztvevők tovább erősítették a meglévő szinergiákat a globális környezetvédelmi napirenddel, többek között az Európai Zöld megállapodással összefüggő új partnerségek létrehozásához.

Ebben a vasút számára létfontosságú évben az UIC a tagokkal együtt arra törekszik, hogy megbeszéljen, megoldásokat kínáljon és együttműködjön az összes érintett féllel. A vasútegylet továbbra is fontos érdekképviseleti szerepet játszik majd a nemzetközi platformokon, a vasútban rejlő potenciált pedig a zöld közlekedési rendszerek tiszta, környezetbarát és fenntartható alapköveként fogja kihangsúlyozni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek