Végösszeszerelés alatt a railjet-hasonmások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.23. 18:00
S-S_01

A Cseh Vasutak ötven Viaggio Comfort kocsit vásárol a Siemens–Škoda konzorciumtól. A belföldi expresszekre és gyorsvonatokra szánt tíz ötkocsis, tartósan összekapcsolt szerelvények jövőre állhatnak forgalomba, az első kocsikat már tavasszal átveheti majd a cseh vasúttársaság. A szerelvények a Prága–Ústí nad Labem–Karlovy Vary–Cheb, valamint a Prága–Plzeň–Cheb vasútvonalakon róják a köröket.

A képre kattintva galéria nyílik a Cseh Vasutak fotóiból

Az átjárható alapszerelvény egy első osztályú kocsiból, egy többcélú másodosztályú kocsiból (mozgáskorlátozottaknak, babakocsiknak, gyermekeknek fenntartott helyek), és három másodosztályú kocsiból áll. A mozdony nélküli szerelvény első és utolsó kocsija standard UIC-előírásoknak megfelelő átjárókkal lesz ellátva, ami lehetővé teszi az ötkocsis szerelvény igény szerinti további bővítését például étkezőkocsival, vagy plusz első- vagy éppen másodosztályú kocsikkal. Az ötven kocsit, azaz a tíz ötkocsis szerelvényt nem egész hárommilliárd koronáért (39 milliárd forint) veszik meg a csehek. A szerelvény hossza 132 méter, 330 utas fér el benne, a kocsik maximális sebessége pedig 200 kilométer/óra.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek