Veszteséges a Hochtief

MTI   ·   2012.05.08. 09:54

Veszteséget kellett elkönyvelnie a legnagyobb német építőipari vállalatnak, a Hochtiefnek az idei első negyedévben is ausztráliai érdekeltségének problémái miatt.

A Budapest Airport Zrt.(BA) fő tulajdonosának vesztesége adó után 34 millió eurót tett ki január-március között az egy évvel korábbi 169 milliós mínuszt követően.

A társaság keddi közlése szerint a bevétel 3,3 százalékkal 5,6 milliárd euróra emelkedett a megrendelések növekedésének köszönhetően. Tavaly az év egészében 160 millió euró vesztesége volt adó után kisebbségi részesedések nélkül.

A cég repülőtér-üzemeltető érdekeltségeit összefogó Hochtief Concessions 49,66 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a BA-ban. A Hochtief a budapesti mellett az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi, a sydney-i és a tiranai nemzetközi repülőtér üzemeltetésében is érdekelt.

A német cég tavaly úgy döntött, hogy eladja repülőtér-üzemeltetői érdekeltségeit, és el is kezdte az értékesítési folyamatot, amelyet aztán január elején a nehéz piaci környezetre hivatkozva leállított.

Kapcsolódó hírek