Világháborús bomba Óbudán

MTI   ·   2012.03.30. 08:29

A Mávinform közleménye szerint a tűzszerészek kérésére nem közlekednek a vonatok a szerkezet hatástalanításának és elszállításának ideje alatt a Budapest–Esztergom vasútvonal ezen szakaszán. A vasúttársaság utasait előreláthatóan vonatpótló autóbuszok szállítják.

A robbanószerkezetet csütörtökön találták a III. kerületi Nánási út és Pók utca kereszteződésében, közmunka során az árokban. A robbanószerkezet pénteki bevizsgálásának idejére kiürítették a környező lakóépületeket is. A szerkezet bevizsgálását a Magyar Honvédség tűzszerészei pénteken végzik el, addig a feltételezett robbanótestet a rendőrség őrzi.

Sztamenits Adrienn, a III. kerületi önkormányzat sajtóreferense csütörtökön elmondta, péntek reggel a tűzszerészeti munkák miatt mintegy 1500 embert kell kitelepíteni a Nánási út–Vitorla utca–Vízimalom sétány–Vízimolnár utca által határolt területről, illetve a Pók utcából a vasúti töltés vonalában.

A rendőrség a polgárőrséggel együtt értesíti a lakosságot; azokat, akik napközben nem tudnak hová menni, a Gázgyár utcai óvodában és az Aquincum Általános Iskolában helyezik el.

Kapcsolódó hírek