Visszaesett az új autók eladása Csehországban

iho   ·   2019.05.06. 14:15

A cseh Škoda Auto autógyár eladása hét százalékkal, 28 ezer 408 eladott autóra esett vissza. Még nagyobb mértékben, tizenhárom százalékkal csökkent a német Volkswagen kocsik eladása 7519 eladott gépjárműre. A harmadik helyen lévő román Dacia típusú autók eladása az első négy hónapban ugyanakkor hét százalékkal, 5693 eladott autóra emelkedett. A legfrissebb autóeladási statisztikák a gépkocsik márkája szerint a további a sorrend: Hyundai, Peugeot, Renault, Toyota, Kia, Ford, Mercedes.

A legkeresettebb kocsitípus továbbra is a Škoda Octavia, amelyből a január–áprilisi időszakban 7643 járművet adtak el, ezt követi a Škoda Fabia, Škoda Rapid, Škoda Karoq és a Dacia Duster. Az eladott kocsik hetven százalékát a benzinmotoros autók tették ki, a dieselmotoros kocsik aránya 27,6 százalékra csökkent. A személyautók huszonkilenc százalékát magánszemélyek, hetvenegy százalékát cégek vették meg. A haszonjárművekből 6639 kelt el, ami 5,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A legkelendőbbek a Volkswagenek, amelyeket a Peugeot, a Fiat és a Renault követ.

A tehergépkocsik eladása 4,7 százalékkal 3354 eladott autóra emelkedett. A legnépszerűbb a Scania, a Mercedes-Benz és az MAN előtt. Az eladott motorkerékpárok száma huszonkét százalékkal emelkedett, összesen 6043 motorbiciklit adtak el. Az eladott új motorok csaknem húsz százaléka Honda volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek