Visszakapta engedélyét a Regiotrans, egyes járatok újraindulnak

iho   ·   2015.04.01. 07:58

A vállalat honlapján közzétett információk alapján április elsejétől az összesen száz járatból tizenötöt indítanak újra, ezekből a Parajd és Balázsfalva, illetve a Brassó és Bereck között közlekedő járatok érintik a Székelyföldet.

A Regiotrans azt ígéri, április végéig valamennyi járata közlekedni fog a régi menetrend szerint. A Székelyudvarhely és Segesvár közötti vonatjárat újraindításáról egyelőre nincs hír, így az érintett, több mint hatszáz diáknak és munkavállalónak továbbra is a buszjáratok valamelyikét kell választania.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Vasúti Hatóság március 16-án felfüggesztette a Regiotrans vasúti társaság működési engedélyét, így a vállalatnak törölnie kellett az összes járatát. A hatóság közölte, a vasúttársaságnál végzett műszaki ellenőrzések során kiderült, a Regiotrans huszonkilenc szerelvénye is balesetveszélyessé vált, sürgős szervizelésre szorul.

A román állami vasúttársaság személyszállító részlege (CFR Călători) ezt követően szerelvényeket indított a felfüggesztett járatok többsége helyett.

A DNA, a Regiotrans két tulajdonosa, Iorgu Ganea és Costel Comana ellen is vizsgálatot indított, utóbbi február végén egy Costa Ricába tartó repülőgépen felakasztotta magát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek