Záhonyi lehetőségek, ahogy a Hungrail látja

iho   ·   2013.04.26. 12:34

Bécsben fogadta látogatóit 2013. április 18–19-én az 5. Market Place Seminar konferencia, amelyet a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és a Szállítmányozók Nemzetközi Szövetsége (FIATA) szervezett közösen. A kétnapos piacelemző szeminárium napirendjén elsősorban a keleti piacok lehetőségeinek áttekintése (a Nyugat-Európa–Törökország reláció, a Fekete-tenger kompforgalma, valamint a transzszibériai vasútvonal tranzitforgalma) szerepelt – adja hírül a Hungrail közleménye.

A résztvevők rangos sorában foglalt helyet többek között a konferencia társházigazdája, a Rail Cargo Group, valamint a GYSEV Cargo és az Express-Interfracht Internationale Spedition Gmbh is.

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesületet Mosóczi László elnök képviselte, aki előadásában Záhony vasúti árufuvarozásában betöltött stratégiai szerepét hangsúlyozta, és az abban rejlő, kiaknázásra váró lehetőségeket tekintette át a rendelkezésre álló infrastruktúra és kapacitás függvényében. Röviden ismertette a Hungrail véleményét a vasúti árufuvarozás múltjának és jelenlegi helyzetének főbb jellegzetességeivel kapcsolatban. Az elnök átfogó képet adott arról is, hogy a forgalomélénkítés érdekében az egyesület milyen következetes és szakmailag megalapozott stratégiát követ tagvállalatainak bevonásával. Ezt követően pedig ismertette a szervezet 2013-as terveit is.

A találkozón a Rail Cargo Hungaria Zrt. (a Hungrail tagvállalata) részéről dr. Kovács Imre CEO, az igazgatóság elnöke is beszédet mondott. Kitért a széles és keskeny nyomtávú hálózatok közti átjárhatósági problémákra és megoldási javaslatokra. Rámutatott a keleti irányú forgalmakban rejlő potenciálra, majd ismertette a Rail Cargo Hungaria lépéseit ezen forgalmak fokozására. Mindezek mellett elismerte a Hungrail erőfeszítéseit, amelyet a magyar–ukrán–orosz–kazah–kínai relációban történő forgalom növeléséért tesz.

A résztvevők a szemináriumot hasznosnak értékelték és reményüket fejezték ki, hogy a rangos előadóktól elhangzott javaslatoknak a gyakorlatban is érvényt tudnak majd szerezni.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.