Belépett a lengyel árufuvarozási piacra a GTS

iho/vasút   ·   2023.10.12. 09:05
gtsrail_tehervonat

Az egyik legnagyobb olasz intermodális fuvarozó a Codognotto Group logisztikai vállalattal együttműködve szállít az olaszországi Piacenza és a lengyelországi Gliwice között.

A partnerség lehetővé teszi a GTS számára a lengyelországi fuvarok üzemeltetését. A Piacenza–Gliwice vonatok vontatásáért a GTS Rail felel, a szerelvények hetente jelenleg nyolcszor közlekednek, de a jövőben várhatóan tizennégyre növelik majd a fuvarok számát. Egy szerelvényen harminckét konténer utazik, melyekben leginkább élelmiszereket, üdítőitalokat, bútorokat és acéltermékeket szállítanak. A partnerek szerint az együttműködés több mint ötvenezer tonna árut terel át a közútról a vasútra.

A vállalat ezen felül gyakrabban fog szállítani Olaszország északi és déli része között is. A szolgáltatások bővítését az teszi lehetővé, hogy a GTS januárban vette át a Nápolytól harminc kilométerre keletre fekvő Interporto Campano logisztikai terminál üzemeltetését. A Codognotto Group az elmúlt két évben jelentős összegeket invesztált az intermodalitás növelésére. A vállalat szerint több mint tízmillió eurót (közel négymilliárd forintot) fordított a digitalizációra, valamint a kombinált közúti-vasúti szállításhoz megfelelő, speciális járművekre – adja hírül a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Wikipedia)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek