Felpörgeti a Duisburg–Milánó vonalat a TX Logistik

iho/vasút   ·   2021.08.31. 15:00
txlogistik_tehervonat

A logisztikai vállalat szeptembertől heti öt helyett már hat pár félpótkocsi-szállítótehervonatot közlekedtet a két fontos intermodális csomópont között.

Sűríti intermodális fuvarjait Németország és Olaszország között szeptember 6-ától az olasz Mercitalia Csoporthoz (Gruppo FS Italiane) tartozó TX Logistik AG: az eddigi heti öt, hétfőtől péntekig induló járatpáron felül már szombaton is forgalomba állít egy félpótkocsi-szállító vonatpárt a duisburgi Ruhrort kikötőnél található DUSS terminál, valamint a Milánótól keletre található Terminal Intermodale Milano Segrate terminálhoz.

A vonatok Németország felől a Rajna mentén érik el Svájcot, Zürichen, majd a Gotthárd-bázisalagúton keresztül Olaszországot, majd Chiassót érintve jutnak el az északolasz nagyvárosba. A Gotthárd-folyosó kibővítésével már a korszerű, négy méter magas, P400-as kategóriájú félpótkocsikat is korlátozások nélkül lehet vasúton szállítani Svájcban. Ez a fejlesztés adott új lendületet a félpótok fuvarozásának, az egyre növekvő igények következtében pedig kapacitásnövelésre van szükség.

A TX Logistik nyitott vonat rendszerben üzemelteti a fuvart. Egy szerelvényre legfeljebb 34 pótkocsi fér fel, ez a rakodási egységeknek több mint a felét teszi ki. A félpótokon felül konténereket, cserefelépítményeket, tartályokat és gabonaszállító egységeket is szállítanak a vonatok. A Duisburg–Milánó útvonalon leginkább fogyasztási cikkeket szállítanak.

Az 1999-ben vasúti árufuvarozási magánvasúti vállalatként alapított TX Logistik hatékony európai hálózatot épített ki, tizenegy országra kiterjedően. A cégnek Svájcban, Ausztriában, Dániában és Svédországban van leányvállalata, Olaszországban pedig helyi irodát üzemeltet. A társaság átfogó vasúti megoldásokat fejleszt ki és kínál a szárazföldi és tengeri szállításokhoz,

valamint személyre szabott elképzeléseket a hagyományos fuvarozáshoz. A TX Logistik körülbelül 580 munkatársával 2020-ban 8,2 milliárd tonnakilométert, és 244 millió euró (körülbelül 85 milliárd forint) bevételt termelt. A cég 2017 januárja óta száz százalékban az olasz államvasút Ferrovie dello Stato Italiane (FS) leányvállalata, a Mercitalia Logistics S.p.A. tulajdonában áll.

(Nyitókép forrása: TX Logistik)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek