Francia leányvállalatot hozott létre a Renfe

iho/vasút   ·   2023.06.18. 12:00
renfe_lyon

A spanyol nemzeti vasúttársaság ezzel megkezdheti a franciaországi kereskedelmi személyszállítási tevékenységeket.

A Renfét belföldi és nemzetközi vasúti személyszállítási, utazási és turisztikai szolgáltatóként, valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások nyújtójaként jegyezték be Lyon székhellyel.

A vasúttársaság azt tervezi, hogy egy vagy több Barcelona–Girona nagysebességű járatát Lyonig, a Madrid–Figueres vonatok közül néhányat pedig Marseille-ig hosszabbítja meg. A franciaországi köztes állomások között szerepel majd Montpellier, Valence, Avignon, Nîmes, Béziers, Narbonne és Perpignan is.

A jegyárak a Barcelona–Lyon járatokra tizenkilenc eurótól (cirka hétezer forinttól), a Madrid–Marseille jegyek 29 eurótól (hozzávetőlegesen 11 ezer forinttól) fognak indulni. Franciaországon belüli viszonylatokra fix kilenc euróba (közel 3500 forintba) kerülnek majd a jegyek – jelenti a Railway Gazette.

A spanyol vasúttársaság idén januárban kezdte meg a franciaországi teszteket a teljesen saját személyzetű nagysebességű vonatokkal, egyelőre csak Lyonig és Marseille-ig kapták meg a közlekedési engedélyt.

(Nyitóképünkön a Renfe teszvonata a Lyonba érkezést követően. Kép forrása: Renfe)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek