Idegenek a HÉV-birodalomban

Arnold Balázs   ·   2012.03.18. 17:02
kiskep_hev

Háromnapos vágányzárban végeznek kisebb-nagyobb fenntartási munkákat a H5-ös (szentendrei) és a H8-as (gödöllői) HÉV vonalán. A munkák miatt a vonatok csak Szentendre és Békásmegyer, illetve az Örs vezér tere és Cinkota között közlekednek. A vonalak további szakaszán pótlóbuszokkal lehet utazni. A Szentendrei úti útátjáró felújítása miatt a pótlóbuszok is terelőúton, a Hollós Korvin Lajos utca–Nád utca–Dózsa György utca–Ürömi út vonalon közlekednek.

Aláverő és vágányszabályozó gép dolgozik Békásmegyeren<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Arnold Balázs)

Békásmegyer állomáson is dolgoztak a pályamunkások. A második vágányban több vízzsákot is megszüntettek. Több váltó alkatrészeit is cserélték, illetve az egyes kitérőt teljesen kicserélték. Az alépítményt a tükörig lekotorták, és kicserélték. Az előre összeszerelt kitérőt munkagép segítségével emelték a helyére. Az anyagolást dozátoros kocsikkal a Kárpát Vasút Bobója végezte. Az aláverést a győri székhelyű Vasútépítők Kft. Unimat 1016-os gépe végezte.

Fehér füsttel terítette be a környéket a Bobó, mikor nekiveselkedett a két rakott köves kocsinak

A kitérőcsere és az egyéb munkák miatt Békásmegyer második vágányát, illetve Békásmegyer és Budakalász állomások között a bal vágányt kizárták a forgalomból. Ebben az állomásközben a páratlan vonatok helytelen vágányon, esetenként a tárolóvágányokon keresztül közlekedtek.

Kapcsolódó hírek