Jól haladnak a közlekedési beruházások

MTI   ·   2013.02.15. 19:07

A Közlekedési operatív program (Közop) közel 2000 milliárd forintos keretéből közútra, gyorsforgalmi utakra és vasútépítésre használható források 63 százalékát már sikerült lekötni – közölte a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. pénteken.

Ebből épült meg az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakasza, valamint ennek keretében történt az M0-ás déli szektorának bővítése is. Befejeződött a 4-es főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának korszerűsítése 26,4 kilométer hosszan, és átadta a NIF az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es főút közötti szakaszát.

A Közlekedési Operatív Program keretében újult meg a 76-os főút Zala megyei szakaszának főpályája, valamint a 4-es főút Debrecent elkerülő szakasza. Kivitelezés alatt áll a 86-os főút Szombathely–Vát szakasza, folytatódik az M43-as építése Makótól az országhatárig. Jelenleg tart a közbeszerzése az M85 Enese–Csorna, valamint Győr–Enese közötti szakaszának, valamint a 85-os főút Csornát elkerülő szakaszának – ismertette a NIF.

A vasúti fejlesztéseknél a 600 milliárd forintos uniós források lekötése már 80 százalékon áll – emeli ki a közlemény. Ebből a pénzből valósult meg a Tárnok és Székesfehérvár közötti vonalszakasz teljes felújítása. További kiemelt fejlesztés a Pilisvörösvár–Piliscsaba és a Piliscsaba–Esztergom, a Kelenföld–Tárnok, a Gyoma–Békéscsaba illetve a Szajol–Püspökladány vonalszakasz.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.