Kisiklott a Keletinél egy IC, egy másik majdnem belerohant

iho/vasút   ·   Frissült: 2024.08.26. 07:39
claudiopolis_siklas_keleti

A Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis Intercity (IC74) több kocsija is két vágányra haladt be, a szerencsétlenül járt szerelvény előtt a pályaudvarra érkező Tokaj IC éppen meg tudott állni.

Helyzet hétfőn reggel

Továbbra is tart a műszaki mentés a Keleti pályaudvarnál vasárnap este történt baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a vonatforgalom. A Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig  nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak.

 

Korábban írtuk:

Meg nem erősített információink szerint a vasárnap esti baleset azért következhetett be, mert a Keletibe érkező Claudiopolis IC alatt megnyílt egy kitérő.

Az eset jelentősen akadályozza a vasúti forgalmat, ezért a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

A Budapest–Hatvan–Miskolc (80-as) vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba (120-as) vonalat használó vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.

A Budapest–Pécs közötti Mecsek IC-k (40-es vonal) és a Budapest–Győr–Hegyeshalom (1-es) vonal (railjetek, soproni IC-k, szombathelyi Savaria és Mura IC-k) Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

A Bécsből Debrecenen, Záhonyon át Csapra közlekedő Hortobágy Eurocity (EC149) nem érinti a Keleti pályaudvart: Budapest-Kelenföld állomástól kerülő útirányon, Kőbánya-Kispest, Cegléd, Szolnok érintésével, és várhatóan jelentős, 90–120 perces késéssel közlekedik.

A vasúti jegyek érvényesek az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, a 37A villamoson, a 161-es és 168E buszon.

(Nyitóképünk forrása: Facebook)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Fiatalokat ért tragédiák

MÁV/iho   ·   2024.09.11. 08:30

Szörnyű tragédiákkal zárult a nyári szünidő és kezdődött az új tanév. Az elmúlt egy hónapban két tinédzser tragikus halálát és két fiatal életveszélyes sérülését okozta a figyelmetlenség, közlekedés közben a fülhallgató használata, a telefon nyomkodása és a tiltott vasútüzemi területen tartózkodás.