Mágnesként vonzzák az utasokat a vonatok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.08.23. 12:00
RegioJet_01

Az utóbbi évek adataira támaszkodva általánosságban elmondható, egyre népszerűbb a vasúti közlekedés Csehországban. Nemcsak a nemzeti személyszállító vasúttársaságnak, hanem a magánvasutaknak is egyre több utasuk van. A Regiojet magán vasúttársaság adatai szerint az idei év első félévében 26 százalékkal több utast szállított vonatain, mint egy évvel korábban ugyanezen időszak alatt. Összesen 2 millió 760 ezren voltak, akik a Regiojet vonatába ültek. A Pozsony és Komárom közötti vonalon is többen utaztak, itt összesen 1 millió 670 ezer utast számoltak, az egy évvel korábbi adatokhoz képest ez 18 százalékos növekedés.

A Regiojet Talentje robog a Dunamenti-síkságon (fotó: Regiojet)

A LeoExpress magánvasútnál is utasszám-növekedésről beszélnek, náluk 130 ezerrel nőtt az utasok száma az első félévben. A Cseh Vasutak 2 millió 500 ezer utassal szállított többet 2018 első hat hónapjában, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. A Regiojet idén néhány buszjáratot megszüntetett a Flixbus piacra lépése miatt, a vasúton viszont további bővítést tervez. Szeptembertől növelni készül a Prága és Pozsony közötti járatai számát – az eddigi három pár helyett négy vonatpár lesz a kínálatban naponta.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek