Megújult a soproni vasútállomás irányítótornya

iho/vasút   ·   2023.11.29. 09:00
sopron_iranyitotorony

Elkészült a külső felújítás: az épület új homlokzatburkolatot kapott, kicserélték a külső nyílászárókat és üvegezett felületeket.

A GYSEV Zrt. már korábban több, jelentős felújítást elvégzett a vasútállomás épületén: megújult az északnyugati épületszárny, kialakították a Kormányablakot, szolgáltatóházat és az Utascentrumot, átépítették a jegypénztárakat, emellett az óratorony is megszépült és díszkivilágítást kapott.

Tavaly a várócsarnokot is magába foglaló központi épületrész és a délkeleti irodaszárny megújítását végezte el a GYSEV, ennek köszönhetően teljesen modern utascsarnok várja az utasokat Sopronban: új burkolatok, díszítőelemek, óriási LED-fal, kibővített vendéglátóhely, könyvsarok és a galérián kialakított vasúttörténeti tárlat XXI. századi körülményeket garantálja. Az idei évben folytatódott az épületegyüttes megújítása: a munkálatok célja az egységes építészeti összkép megteremtése volt.

Az iránytótorony külső megújításának munkálatai során:

  • az épületre az egyes épületrészeknél korábban alkalmazott, nagytáblás szálcement homlokzatburkolatot helyeztek, így most az óratorony és az irányítótorony külső burkolata megegyezik;
  • a külső nyílászárókat és üvegezett felületeket korszerű és modern megjelenésű szerkezetekre cserélték;
  • üvegkorlát készült a vezérlő helyiséghez tartozó erkélyhez;
  • a lapostető felületein új vízszigetelés készült.

A felújítás alatt a személypályaudvar folyamatosan üzemelt a munkavégzés a vonatok közlekedését nem befolyásolta.

(Nyitóképünkön a megújult irányítótorony. Kép forrása: GYSEV Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek