Optimalizálja olaszországi logisztikai szolgáltatásait az RCG

iho/vasút   ·   2023.08.02. 15:00
rcg_sanstino

A desiói és a San Stino-i logisztikai központok egy leányvállalat alá rendeződtek, az ügyfelek ezzel egyetlen, megerősített forrásból profitálhatnak.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) desiói és San Stino-i logisztikai központjait eddig a Rail Cargo Terminal - Desio S.r.l. és a Rail Cargo Terminal - S. Stino S.r.l. leányvállalatok üzemeltették, melyeket nemrégiben Rail Cargo Logistics - Terminals Italy S.r.l. névvel egyesítettek. A lépés megerősíti az RCG-nek az olaszországi intermodális és hagyományos vasúti logisztikai piacon betöltött vezető pozícióját. Az ügyfelek ezzel a termelési és a logisztikai területen is számos előnyhöz jutnak, például hatékony szállítási megoldásokhoz, több szolgáltatáshoz és átfogóbb támogatáshoz az áruk elosztásában – mindezt hatékonyan és megbízhatóan, egy forrásból.

Olaszország létfontosságú szerepet játszik az interkontinentális és tengeri kapcsolatok, valamint a földközi-tengeri kereskedelem csomópontjaként. Az RCG a nagy gyakoriságú TransFER-kapcsolatok által Olaszország gazdasági területeit számos európai gazdasági központtal köti össze, ezáltal nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, a biztonságra és a megbízhatóságra.

Az észak-olaszországi Lombardia régióban található desiói, valamint a Veneto régióban fekvő San Stino di Livenza-i logisztikai központ az RCG olaszországi árufuvarozás központi elemei, integrált szállítási és raktározási logisztikát lehetővé téve, beleértve a végső elosztást az egész országban. A telephelyek központi elhelyezkedése optimális kapcsolatokat garantál a legfontosabb közép-, dél- és délkelet-európai gazdasági piacokhoz.

Az ÖBB RCG körülbelül hatvan hálózati és több mint hétszáz egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. A társaság az elsőtől az utolsó mérföldig minden részletről gondoskodik.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik.

(Nyitóképünkön az RCG San Stino-i logisztikai központja. Kép forrása: RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek