Tovább bővíti szállítási hálózatát az RCG

iho/vasút   ·   2023.04.20. 15:30
obbrcg_taurus_tehervonat

Két új olaszországi célállomás, Treviso és Frosinone is elérhető Villachból, ahonnan így már tíz olasz desztinációra szállít a logisztikai társaság.

Tovább bővíti TransFER-hálózatát az ÖBB Rail Cargo Group (RCG); a két új olaszországi helyszínnel az ÖBB áruszállítási üzletága átfogó szállítási ajánlatot tud nyújtani az Olaszországba tartó és onnan induló hagyományos vasúti fuvarozás számára.

Villach és az Észak-Európát Dél-Európával összekötő fuvarozási útvonalon jelentős átrakóhelyszínnek és áruszállítási csomópontnak számító Treviso viszonylatában mindkét irányban hetente egyszer fognak közlekedni a tehervonatok.

Habár Frosinone fontos vasúti csomópontnak számít Lazio régióban, oda és onnan viszont csak igény alapján indulnak majd útnak a fuvarok – a közép-olaszországi helyszínről Olaszország különböző régióiba, valamint Európa más országaiba is lehet majd tehervonatokat indítani.

A helyi logisztikai központokkal együttműködve az RCG integrált szállítási és raktározási logisztikát kínál, beleértve a végpontokra történő elosztást Olaszország-szerte. Az ügyfelek a teljes ellátási láncot lefedő logisztikai megoldásokat élvezhetik, a Villach és a tíz olaszországi célállomás közötti fuvarok közül pedig többnél is heti több indulással számolhatnak.

Az RCG így teljeskörű logisztikai megoldásokat tud nyújtani, beleértve az első és utolsó mérföldes szállítást, a hagyományos tehervagonos és konténeres szállítást, valamint olyan további szállítmányozási szolgáltatásokat, mint például az átrakodás, a raktározási logisztika és a vámszolgáltatások – mindezt ráadásul egyetlen helyről.

Az ÖBB RCG körülbelül hatvan hálózati és több mint hétszáz egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. A társaság az elsőtől az utolsó mérföldig minden részletről gondoskodik.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ 18 országában jelen lévő RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Az RCG évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek