Óriási tehervagonflottát szerez be Amerikában a GATX

iho/vasút   ·   2022.10.08. 09:00
trinity_gatx_usa

A lízingcég összesen 15 ezer járművet vehet át 2023 és 2028 között a Trinity Industriestől, opcionálisan pedig évente további ötszáz teherkocsit is lehívhat.

Az amerikai gyártó a 2024–2028 közötti időszakban évi 1200 tartálykocsit ad majd át. A további kilencezer vagon változóan tartálykocsi és egyéb kivitelű teherkocsi lesz. Ezekből a tervek szerint évente akár ezerötszázat is le fognak tudni szállítani 2023 és 2028 között, az ütemezésről egyelőre még nem döntöttek.

A megállapodásnak köszönhetően a GATX magas minőségű, modern és költséghatékony járművekkel szállíthat Észak-Amerikában. A vállalat jelenlegi járművásárlási projektjei 2023 végén futnak ki, az új kontraktussal viszont a következő hat évben tovább folytatódhatnak az észak-amerikai kocsiflotta frissítési igényeit kielégítő beszerzések. Ezen felül a GATX az új és a használt vasútijármű-piacon is keresi a vonzó befektetési lehetőségeket.

A Trinity Industries elnök-vezérigazgatója, Jean Savage elmondta, a cég továbbra is hisz abban, hogy azzal, hogy vasúti kocsikat gyárthatnak a szállítmányozóknak, vasúttársaságoknak és más lízingcégeknek, a legszélesebb körben láthatnak bele az iparág trendjeibe és dinamikájába, és ez végső soron jelentős megtérülést hoz a Trinity Industries részvényeseinek – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek