Péntektől keddig nem áll meg a 2-es metró a Széll Kálmán téren

MTI/iho   ·   2015.02.24. 19:56

A BKK közleménye szerint a tér felújítása a metró épületének átépítésével folytatódik, és a metró későbbi zavartalan forgalmának biztosítására ideiglenes védőtetőt és -falat építenek az épületben. A szerkezet építésének ideje alatt – péntek üzemkezdettől hétfő üzemzárásig – a 2-es metró nem áll meg a Széll Kálmán téri állomáson.

Erre az időszakra sűrűn közlekedő metrópótló autóbuszt indítanak M2-es jelzéssel a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között. Emellett meghosszabbított útvonalon jár a Budakeszire közlekedő 22-es, 22A és 222-es autóbusz a Déli pályaudvarig, valamint a Zugligeti útra tartó 155-ös és a Dániel útig közlekedő 156-os busz a Batthyány térig, hogy ezek a járatok a metróról közvetlenül átszállva továbbra is elérhetőek legyenek.

A metrópótló buszra a Déli pályaudvarnál a Krisztina körúton, a pályaudvarról a Vérmező felé átvezető gyalogos-átkelőhelyhez helyezett ideiglenes megállóban lehet felszállni. A járat a Széll Kálmán téren az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén, majd ezt követően a 22-es buszcsalád megállójában áll meg.

A 22-es, a 22A és a 222-es busz a Széll Kálmán téri, megszokott végállomása helyett az 5-ös, a 91-es és a 102-es busz megállóhelyén áll meg, a Déli pályaudvarnál pedig ugyanabban az ideiglenes megállóban lehet ezekre felszállni, ahol az M2-es pótlóbuszra.

A 155-ös és 156-os buszra a Batthyány téren a 86-os busz ideiglenes megállóhelyén lehet felszállni, a Széll Kálmán téri megszokott megállója helyett pedig ideiglenesen a 39-es busz megállóhelyén áll meg.

Ugyanebben az időszakban lezárják a metróállomás melletti, az egykori bisztró épülete előtti járdaszakaszt, ezért a BKK arra kéri a Margit körút felől érkező vagy arra tartó gyalogosokat, hogy a tér közepe felé kerüljenek majd.

A közleményben azt írták: a metró kijárati épületének jelenlegi, „legyezős” alapja, mint a Széll Kálmán tér egyik ikonikus jelképe, az átépítés után is megmarad, de már egy teljesen felújított, modern arculatú, üvegfalakkal határolt épület részeként.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.