Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   Frissült: 2024.06.18. 10:20
desiro_siklas_lengyeltoti

A Desiro két tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni.

A Mávinform közlése szerint kedden délelőtt a Celldömölkről Kaposvárra tartó IR9609-es Helikon interrégió 426 014-es pályaszámú motorvonata Lengyeltóti állomás egyik váltóján két tengellyel kisiklott. A balesetben nem sérült meg senki.

Meg nem erősített információink szerint a szerelvénynek aláválthattak.

A helyszínelés és műszaki mentés befejezéséig Lengyeltóti és Fonyód között nem lehetséges a vonatközlekedés, a Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon InterRégiók közlekedésénél jelentősen, akár egy–két órával hosszabb eljutási időkre, pótlóbuszos átszállásra kell készülni.

A baleset miatt a 9609-es Helikon interrégió Lengyeltótitól másik szerelvénnyel, bő egy órás késéssel közlekedik.

A Pécsről 6 óra 34-kor Győrbe elindult Helikon InterRégió (IR9602) helyett Lengyeltóti és Fonyód között pótlóbusz közlekedik jelentős késéssel, Fonyód és Győr között a vonat kimarad.

És innentől érvényes a tartalom frissítése, időközben ugyanis néhány részletre is fény derült. Értsd, a III. vágányra behaladó, 9609 számú vonat alatt a forgalmi szolgálattevő a váltót átállította, a következmény a 95 55 1426-014-5-ös Dezső siklása három tengellyel. Sérült nincs. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki, a pálya Fonyód–Lengyeltóti között egyelőre kizárva. A vonatok Kaposvár és Osztopán között közlekednek, Osztopán és Fonyód között pótlóbuszozás van.

(Nyitóképünk forrása: Mávinform Facebook-oldal)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek