Új szállítási útvonalakat hoz a Rajna–Alpok folyosóra a Swissterminal

iho/vasút   ·   2023.01.06. 15:00
swissterminal_schweizerzug

A DP Worldhöz kapcsolódó vállalat az észak-svájci Frenkendorfból és Niederglattból új fuvarokat indít Rotterdamba, Antwerpenbe pedig növeli a gyakoriságot.

A Svájcot a két fontos európai kikötővel összekötő, Schweizerzug („svájci vonat”) elnevezésű szolgáltatás a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) Rajna–Alpok korridorját használja.

A Swissterminal eddig csak a németországi Neussból kínált vasúti fuvarokat a hollandiai Rotterdam World Gateway terminálhoz; az új svájci fuvarok hetente háromszor indulnak mindkét irányban. Emellett nő a Frenkendorfot és Niederglattot a DP World Antwerp Gateway termináljával összekötő fuvarok száma: előbbi helyszín és a belga kikötőváros között irányonként heti négyszer, Niederglatt és Antwerpen között pedig hetente kétszer érhetőek el a tehervonatok.

A Schweizerzuggal a Swissterminal az elérhető legnagyobb menetrendi stabilitást és gyors összeköttetéseket kíván nyújtani a szárazföldi helyszínek és a tengeri kikötők között. A szolgáltatás ügyfelei legfeljebb négynapnyi ingyenes tárolást vehetnek igénybe a vállalat bármelyik létesítményénél az indulás előtt vagy után. Ezen felül a Schweizerzug-fuvarok nem adnak hozzá valutakorrekciós tényezőt, ami azt jelenti, hogy nem kell felárat fizetni az árfolyam-ingadozás után.

Az integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Swissterminal AG-t 1972-ben alapították a Bázel közelében található Frekendorfban. A vállalat Svájcban öt, Franciaországban pedig három helyszínen üzemel. A Swissterminal szerint a frenkendorfi létesítmény Svájc legnagyobb magánüzemeltetésű konténerterminálja. A DP World 2020 óta 44 százalékos részesedéssel vesz részt a vállalatban – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Swissterminal / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek