Újabb Vectronokat vásárol az Akiem

iho/vasút   ·   2023.08.11. 09:00
akiem_vectron

A megrendelésnek köszönhetően a lízingcégnél már száz Vectron érhető el.

Európa egyik vezető gördülőállomány-lízingvállalata, az Akiem tizenöt AC és MS verziójú Vectron mozdonyt rendelt a Siemens Mobility-től a napokban. A megrendelést a mozdonyok beszerzésére vonatkozó, 2021 decemberében aláírt keretmegállapodás részeként adták le, akkor húsz Vectront rendeltek, tavaly augusztusban pedig további 65 mozdonyt, amivel a mozdonytípus el is érte a mérföldkőnek számító ezerötszázadik értékesített példányt.

A 6400 kilowatt maximális teljesítményű mozdonyok 160 vagy 200 kilométer per óra végsebességre képesek, számos európai országban használhatók határokon átnyúló áruszállításra, valamint magas sebességű személyszállításra. Az új lehívásból származó mozdonyok átadására 2025 és 2027 között kerül sor.

Albrecht Neumann, a Siemens Mobility gördülőállományért felelős vezetője elmondta: az Akiem flottájában a Vectronok jelentősen hozzájárulnak a vállalat szállítási teljesítményéhez a határokon átnyúló, európai áru- és személyforgalom számára.

Az Akiem vezérigazgatója, Fabien Rochefort úgy véli, hogy fenntartható és megbízható szolgáltatásként Európa-szerte kínálhatják a személy- és árufuvarozóknak azt a flottát, amelyre szükségük van. Ezzel a száz Vectronból álló flottával tizenegy ország áru- és utasszállítóinak igényeit elégíti ki az Akiem, tovább támogatva a fenntartható vasúti közlekedést Európában.

A Siemens Mobility eddig több mint 1800 Vectront adott el 66 ügyfélnek 16 országban, a flotta több mint 750 millió kilométert tett meg szolgálatban. A Vectron platformra épülő mozdonyok közlekedését eddig húsz európai országban engedélyezték.

(Nyitóképünkön az Akiem egyik már korábban átvett Vectronja. Kép forrása: Siemens Mobility)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek